diumenge, 16 de març del 2014

Hotel per a Insectes

Per que un hotel per a insectes? per afavorir los, per oferir habitat per al seu desenvolupament. Son clau en l'ecosistema, i la seva defensa és una mostra de maduresa "ecològica". No és pas cap invent meu, i us presento una serie d'exemples extrets de google: insect hotels.

http://permaculturenews.org/2013/10/08/building-insect-hotel/  de Bor Borren fet per estudiants a Austràlia

Durant l'hivern faran la funció de protecció del fred, serviran per hivernar. Durant l'estiu serviran per fer hi nius i per la reproducció. D'aquesta manera podem tenir los mes a prop, de residents. Ara és fonamental no emprar insecticides, ni fungicides per la propietat. En principi les abelles autòctones, i els borinots seran uns dels usuaris mes habituals. I més desitjats, sobre tot per la gran funció que fan en la polinització de les flors, sense elles no hi hauria molta de la fruita que coneixem i passariem molta gana. De tots és sabut que les abelles de fer mel s'encarreguen de  fer bona part de la feina, encara que hi han moltes especies autòctones d'abelles que també la poden efr. I avui en dia en molts llocs les abelles de fer mel estan en decadència, ja que s' en moren moltíssimes, entre altres coses per tants insecticides i productes químics. Les abelles o vespes autòctones no sempre viuen en comunitat, n'hi ha que ho fan en solitari. A més les abelles no gregàries sovint posen els ous en larves de insectes "perjudicials" de manera que aquestes acaben morint i per tant també tenen un efecte contra moltes de les erugues que causen perjudicis en l'agricultura.



http://gardeningmags.net-genie.co.uk/this-week/latestnews/537603/luxury_insect_hotel_wins_top_design_award.html
de German Women in Property, a Anglaterra en paln de xalet suis.

De Stephan Laport  a  http://www.stephan-laport.de

De tot que ben aviat posarem el primer hotel d'abelles i insectes al Mas Maiensa, i ja hem començat a recollr els materials que volem emprar: canyes de diferents mides, tronquets, algun tronc gruixut amb forats de diferents mides barrinats, fang, alguna teula i algun maó calat i alguna totxana, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada