dimarts, 1 de gener del 2013

Animals de Pastura millors per a la Salut i el Medi Ambient

Els animals que viuen les seves vides confinats en gàbies o en llocs petits on s'els aporta el menjar, no fan cap bé al medi natural, ni tampoc a la salud dels qui s'els mengen.  En canvi els animals que viuen sobre pastures, representen un benefici net per al planeta. Algunes de les avantatges que poden aportar:

La carn produida sobre pastura necessita 1 cal. de combustibles fòssils per a produir  2 cal. de menjar. Molts dels cereals i verdures necessiten entre 5 i 10 cal. de combustibles per a 1 cal. de nutrients o fibres.

Els herbívors poden menjar herbes que nosaltres no podem digerir.

Els prats absorbeixen més aigua que la majoria dels altres usos possibles.

Les terres de pastura absorbeixen carboni del aire i per tant contribueixen a reduir l'escalfament global. Si bé els animals produeixen gas metà, el total entre "metà exportat" i "carboni importat" és molt favorable i alguns han estimat que els prats podrien extreure del l'atmosfera la meitat del carboni produit per els humans.

Les pastures ben gestionades poden ser un habitat molt necessari per a la vida salvatge, així com poden retenir i filtrar les aigües de forma que s'en vegin beneficiats humans i demés especies vivents.

Les terres de pastura són espais d'alt valor paisatgístic.

D'aquest tema en parlarem més i donarem més dades concretes en properes entrades. I per deixar-vos unes boniques imatges del que hem parlat aquí teniu fotos de vaques Aubrach a Llagostera.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada