dijous, 8 d’agost del 2013

Augment de la radiació solar a la peninsula, el Sahara vol creuar l' estret.

Durant els últims 40 anys, la nuvolositat ha disminuït a tot Espanya, fet que augmenta el risc de desertització, mentre que el rendiment energètic del sol augmenta. Un estudi conjunt entre la universitat de Girona i el Institut Federal d'Energia de Zurich indica que la radiació solar ha augmentat un 2,3 % cada dècada des de 1980.

Si be representa més energia que podem transformar en electricitat per al consum humà, comporta greus perills per l' augment de radiació ultraviolada i la implicació en el càncer de pell. Ha més vol dir menys preciptació i major temperatures.  Aquest fenomen també afecta al sud de França, Itàlia i Grècia.

El risc de que el Sàhara  creuï  l'estret de Gibraltar és molt real i no podem quedar creuats de mans. Ara ja hi han zones del sud de la península on el clima és massa sec i no si poden fer conreus. I els conreus són la principal manera de transformar energia solar en energia per a la vida.

I que fan els governs? mentre Espanya lidera en producció energètica solar concentrada, la dels miralls que fan bullir aigua o oli per fer girar turbines, ara amb la nova llei energètica el govern espanyol  aconseguirà frenar-ho tot. Una de les poques coses que teníem ben encarrilada se'n va a norris!! Es que tenim el que ens mereixem, uns polítics de pa sucat amb oli (de gira sol)!.

Concentrated solar power plant in Seville, Spain. Image:Torresol Energy

Planta de Torresol a Sevilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada