dilluns, 17 de febrer del 2014

Ciclons extra tropicals afecten les illes britaniques

Que el clima esta canviat no cal dubtar-ho i que ens afectarà malament a tots tampoc. Així com el Mediterrani és cada cop més sec, com ja hem explicat en el passat, el nord d' Europa  es veu afectat per un excés de pluges que fan  la producció agrícola quasi impossible, mentre que malmet infraestructures molt cares  i desgavella la planificació ja que la base sobre la qual s'ha fet ha canviat de forma extraordinariamnent ràpida. Llocs que  ara s'inunden continuadament per exemple.

 En general les collites cada cop són més insegures, fallen en algun lloc on abans no fallaven. La tempesta perfecta, títol d'aquest blog fa referència al temut any en que fallaran totes les collites al mateix cop. La Mediterrània s'asseca per que els tròpics s' aixamplen i al nord i plou molt per que en un mon més calent hi ha més humitat en el aire i allà on plou,  plou molt. I les entrades de fred àrtic? també em explicat que el vortex polar no te una forma regular, la diferència de temperatura entre el pol nord i les zones subjacents no es tan gran com abans, i per tant la corrent d'aire el "jet stream" no circula amb "ganes" i es deforma en la seva trajectòria. Quan baixa deixa escapar un fred que no es normal a latituds més baixes.

Les tempestes del nord d'Europa són tant potents que ara s'en diuen ciclons no tropicals i s'els posa nom i tot. Una consequència que encara no hem tractat és el fort onatge que els acompanya. Unes onades colossals que castiguen com mai les costes. Avui vull presentar unes fotos d'onades gegants "atacant" les costes d'Anglaterra, Escocia i Irlanda.

Foto Richard Broome , a Chiswell, Dorset el 8 de Febrer 2014. Aixó si que és una onada gegant!!!

Foto Lloyd W.A. de Porthleven, Devon. Església amenaçada, poble amenaçat, onades perverses.

Fotògraf desconegut, pescador escocès!!!!  (que si continua així potser no podrà votar el seu referèndum per la independència!!)

De Ryan Maue, meteoròleg de Florida State University. Un cicló extra tropical de 941 mb. I vents associats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada