divendres, 14 de febrer del 2014

Osos Polars en Perill d'Extinció

La ignorància i la cobdícia humana, sobretot d'alguns alts responsables, esta portant l'ecosistema que ens ha vist neixer al abisme i a la simplificació. Els que dubteu dels efectes de la nostra manera de viure sobre el planeta o de fins a quin punt s'escampa el nostre malfer per tota la terra no teniu més que  mirar aquestes imatges que us presento.
Son d' osos polars  famolencs, que han vist com s' els fon el gel sota dels peus. Sense gel no poden caçar les foques i per tant es "fumen" de gana. Ultimament s' els ha vist  menjant ous o polls d'aus marines a les illes que sovintejen als mars del nord. Excepte en el pitjor dels penyassegats els osos no deixen ni un ou en tota l'illa. La raó és que el gel arriba 1 mes més tard i en marxa 1 mes abans. Els científics diuen que això de menjar ous no passava mai. I tampoc és una solució, ja que només poden agafar ous o polls en època de cria, la resta es "moren" de gana menjant 4 herbes, o un molt ocasional herbívor com un elk.


Un os solitari en una illa, Coburg Island, prop de la bahia de Baffin. Foto de Tanya de Leeuw.




Os jugant-se la vida en penyasegat  Photo credits: Jenny E. Ross

L'os intentant girar i a punt de caure. Photo credits: Jenny E. Ross

Perspectiva. Photo credits: Jenny E. Ross


De Ella Davies, reportera de Earth News.  En aquest cas aquesta osa va tenir que nedar 680km durant 9 dies, cosa que va fer sense parar per arribar a terra ferma, amb un alt cost per ella, que va perdre el 20% del seu pès, i per al seu fill d'1 any que no va resistir l'esforç. Els increible la proesa que va realitzar i també lo malmès que esta aquest mon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada