dijous, 20 de febrer del 2014

Tempestes a Gran Bretanya

Ja fa dies que se sent a parlar del mal temps que fa al United Kingdom, i fa poc vaig fer una entrada sobre els temporals marins que l'afecten. En aquest cas he volgut posar l'accent sobre el que passa terra endins. Sembla que aquest blog sobre el medi ambient es carrega de males noticies, es que vull deixar constància de tot el que sigui molt anormal i que estigui relacionat amb el canvi climàtic. Les bones noticies o solucions també tenen cabuda al blog, encara que últimament sembla que  la densitat d'informació negativa és extraordinària.

 L'explicació que es dona, despres de buscar a fonts fiables a la xarxa és la següent. El canvi climàtic ha escalfat el pol nord. En consequència el jet stream o corrent d'aire que hauria de circulat prop del cercle polar artic s' alenteix i comença a fer meandres. Al zigzaguear deixa escapar aire més fred del nord capa zones més del sud, com a passat de forma persistent des de fa uns dos mesos als Estats Units i el Canada. D 'aquesta manera  sobre l'atlàntic es troben dues masses d'aire una de freda i l'altre de calenta del tròpics que creen les condicions perfectes per crear grans depressions que ara s'en diuen ciclons extra tropicals. I en moure's cap al est es troben primer amb Irlanda i Gran Bretanya, que han estat castigades severament.

Fa dos mesos llargs que plou quasi sense treva amb registres mai vists en els últims 250 anys!!! Els danys son molt quatiosos i les companyies d'assegurances ja han fet grans dispendis del ordre de 15 millions de Lliures esterlines i voldran apujar les quotes de forma dràstica, si no no podran pagar. Uns 5500 habitatges es troben sota l'aigua des de fa dos mesos, que inclou zones molt afectades al Somerset Levels i a les afores de Londres en els suburbis que voregen el riu Tamesis. Tota la part sud del pais esta anegada d'aigua  i els pagesos es queixen amargament ja que en el millor dels casos han vist com l'aigua embassava tots els seus camps diverses vegades els ultims dos anys perdent collites i esperances. La seguretat alimentaria esta en dubte a Anglaterra. A més els forts vents arrenquen arbres facilment en terres tant molles i causen danys en carreteres, sistema ferroviari (greument danyat), sistema elèctric, i adhuc en el normal funcionament de la societat.

Unes fotos són millors que moltes paraules i per tant aqui teniu la meva selecció.

aparegut a @dredgetherivers

aparegut a @dredgetherivers, foto aeria del poble de Moorland al sud d'anglaterra

No t'ho pots creure.@ginabryce
Riu Tone. @waterlevels

@ecointernet

@¡curioseando. Algu intentant salvar casa seva.

Alimdaad_uk. Aigua i mes aigua.

http://www.environment-agency.gov.uk/homeandleisure/floods/142151.aspx

 BBC News from Bristol. Aquest ase s'havia enfonsat en el mig d'un camp, tot era fang i només en sortia el seu cap!!. Ara ja esta en sec, calent i menjat.

 Photograph: Mark Kerrison/Demotix/Corbis Poble de  Datchet a  Berkeshire. The Guardian

http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/view.php?id=83127. Un ciclo estra tropical afectant part d'Europa.


uk.news.yahoo.com

Getty Images
Etc!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada