diumenge, 16 de febrer del 2014

Les Nuclears a França

Tenim un pais veí que a més de tenir un govern fortament "imperialista", és el més nuclearitzat de tot el mon. Mala sort per nosaltres. I vull dir molt mala sort. Tenir una central a menys de 500 km és un perill extraordinari i denota la mala fe dels amos de les centrals, i  la ignorància i/o el mercantilisme dels polítics que ho han permès. Tot i els accidents de Chernobil i el de Fukushima, no volen fer marxa enrera. Us heu fixat que no s'en parla mai als mitjans de comunicació tradiconals? La tele i els diaris, estan tots comprats. Només el internet i youtube porten informació rellevant.
Per cert les coses no estan gens bé a Fukushima, 3 reactors expoltats i el 4rt en perill, de 6 que hi havia. El 4rt esta fortament danyat i conté una piscina plena de barres de "combustible", tant les ja usades i encara molt molt tóxiques com les barres noves que encara no s'han usat,  per tant molt més perilloses. La piscina es troba en un cinquè pis!! d'un edifici que s'inclina per que el terra esta  xop del aigua emprada per refredar el conjunt i evitar que comencin a cremar les barres de combustible. I Tepco l'empresa propietària i encarregada de desmantellar aquest desastre no te els coneixements necessaris!! El Japó fa veure que tot va bé, i no ,es així. Caldria que els millors experts internacionals fossin cridats per planificar un desmantellament inmediat i segur de tot aquest enrenou. Cal buidar la piscina i  és una operació molt delicada, no es poden tocar les barres entre si ja que explotarien. Si aquesta piscina no es buida com cal, el dany causat al hemisferi nord podria ser IRREPARABLE. Us imagineu el que vull dir !??!!?
Però avui vull incidir en el cas de França. He trobat un vídeo en francès, que espero podreu entendre, que de forma senzilla explica el procés des de la mina al cementiri nuclear, explicat sobre el mapa de França i els perills i la contaminació que comporta. Que tingueu sort.

Vídeo trobat al web beyond nuclear
, en el capitol de frança.

I fa poc un gruo de 20 0 30 activistes de Greenpeace varen penetrar la planta nuclear gegant de tricastin al sud de França per demostrar la vulnerabilitat de tot el sistema projectant diversos eslogans com el de la foto. Esteu preparats per pagar el preu??

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada