a més de Sibèria, Alaska i els dos Pols. Les jungles ja comencen a tenir cada cop més llums.
Res estrany que quan mirem el cel des de Catalunya no podem veure gaires estrelles, no en veiem ni tan sols un 10% de les que es podrien veure a simple vista. El més destacable és, que tots els llocs on la vida ha sigut possible de forma relativament fàcil estan super super poblats. Cas que el canvi climàtic continuï i el clima es torni menys previsible i més erràtic, alguns indrets que fins ara eren ideals per als humans potser deixaran de ser-ho, i no queden bons llocs cap on emigrar. També es veu que al 'primer món' hi sobra energia, s'en malgasta molta. Tots els llums engegats!!!.
Earth City Lights 1994. Del Earth Observatory de la NASA.
(Clica imatge per veure amb detall)
Image by Craig Mayhew and Robert Simmon, NASA GSFC. Data courtesy Marc Imhoff of NASA GSFC and Christopher Elvidge of NOAA NGDC.
Una imatge similar, més recent del 2012, amb més detall sobre Europa que en la foto anterior. Feta amb el nou satèl·lit Suomi NPP - VIIRS.
Nova Imatge d'Europa, Africa i Orient mitja, vistos de nit (NASA, 2012)
Clica imatge interactiva. Acquired April 18 - October 23, 2012
NASA Earth Observatory image by Robert Simmon, using Suomi NPP VIIRS data provided courtesy of Chris Elvidge (NOAA National Geophysical Data Center). Suomi NPP is the result of a partnership between NASA, NOAA, and the Department of Defense. Caption by Mike Carlowicz. Del nou satèl·lit Suomi NPP - VIIRS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada